Ore fixe: Semnificația și interpretarea acestora în astrologie și spiritualitate

„Orarul zilei” sau orele fixe au fost folosite dintotdeauna în astrologie și spiritualitate pentru a simboliza anumite momente și evenimente spirituale sau chiar o anumită stare de spirit sau de energie. Orele fixe în astrologie și spiritualitate pot avea semnificații variate în funcție de cultură și de momentul de care sunt legate. În acest articol vom discuta semnificația și interpretarea orelor fixe în astrologie și spiritualitate și vom dezvolta tema respectivă.

Ce sunt orele fixe?

Orele fixe sunt momentele importante ale zilei care coincid cu orele anumitor ore, unele dintre acestea fiind venerate în culturile medievale și făcând parte din sistemul de spiritualitate cunoscut sub numele de „Orarul zilei”. Un vechi proverb biblic identifică orele fixe: „Gândește-te la orele corpului tău, căci seara şi dimineaţa sunt zile.” Orele fixe coincid cu anumite ore stabile ale zilei înainte ca acestea să fie oficial stabilite prin ceasuri, printre care se numără ora 6:00, a șasea oră, ora 9:00, a noua oră, ora midii, a douăsprezecea oră și ora 18:00, a optsprezecea oră. Aceste ore au fost adesea considerate a fi un moment special de comuniune cu lumea spirituală sau o ocazie de a reflecta asupra vieții.

Ce semnificație au orele fixe în astrologie și spiritualitate?

În astrologie și spiritualitate, orele fixe pot avea semnificații variate. Acestea sunt de obicei asociate cu anumite astre sau anumite stări spirituale. Momentul pe care este asociată ora fixă poate să aibă semnificații diferite în funcție de tradiția sau religia respectivă.

A șasea oră – Ora șase din zi este adesea asociată cu tranziția dintre zi și noapte, și poate fi o perioadă potrivită pentru meditație și conexiune spirituală. Ora poate fi, de asemenea, considerată ca un moment de recunoștință și umilință.
Totuși, această oră poate fi și asociată cu momentul Prima Viziunii, când Dumnezeu a vorbit lui Avraam pentru prima dată.

A noua oră – Ora nouă din zi este adesea considerată o perioadă către inima zilei și poate fi asociată cu Dumnezeu și jurământul divin, momentul când Dumnezeu și-a recunoscut promisiunea lui Avraam. În această perioadă, poți folosi momentul ca o perioadă de rugăciune și meditație profundă.

Ora midii – Midday simbolizează universul ca un întreg și poate fi asociată cu momentul prăzii sau tăierii turmei, ritualul pe care îl desfășurau evreii în timpurile biblice și care se ținea la miezul zilei. Midday poate fi, de asemenea, privit ca un moment potrivit pentru reflectare și răspunsuri spirituale.

A douăsprezecea oră – Cel mai adesea, această oră este percepută ca fiind un moment al popasului și al înmulțirii lui Isus și cel al visului lui Iacov. Ea poate fi și asociată cu Isus ieșit din mormânt care s-a întâlnit cu ucenicii săi. Această oră poate fi folosită ca moment al meditației sau ale vigilenței spirituale.

A optsprezecea oră – A optsprezecea oră depășește ora întunericului și poate fi asociată cu starea finală a sărbătorii, așa cum se întâmplă la sărbătoarea Creștină a Paștelui sau cu nașterea sau moartea lui Isus. Această oră poate fi folosită ca un moment pentru reculegere, contemplare și conexiune spirituală cu sine.

Cum se folosesc orele fixe în astrologie și spiritualitate?

Orele fixe sunt adesea folosite în astrologie și spiritualitate ca un mod de a-ți aminti de anumite momente și evenimente sau de stări spirituale sau de energie. Ele pot fi folosite pentru a te conecta cu energia spirituală și cu lumea divină, momentul potrivit pentru rugăciune, meditație, reflectare, înțelegere și contemplare.

Un mod de a-ți amplifica conexiunea cu orele fixe este de a lua o pauză și de a te pregăti pentru acea oră prin meditație sau rugăciune, folosind flori, lumânări sau chiar pictând un tablou sau un desen. Înainte de a începe momentul spiritual propriu-zis, se poate face o rugăciune, recitindu-se versete din Scripturi, sau chiar și meditație liniștită.

Alte moduri în care poți folosi orele fixe în astrologie și spiritualitate includ:

• Folosind orele fixe pentru interpretarea tranzitelor și mersului planetelor.

• Folosind orele fixe pentru a citi o limbă spirituală sau pentru învățarea unei limbi spirituale.

• Folosind orele fixe pentru a iniția sau a continua cercetări în domeniu.