Parcuri din București: Destinații ideale pentru recreere, relaxare și sport în aer liber

Parcurile din București sunt cunoscute pentru frumusețea lor naturală și pentru dotările de nivel înalt oferite vizitatorilor. De la grădini zoologice, lacuri cu umbra confortabilă a copacilor, stufărișuri luxuriante, plimbări în barca, terenuri de joacă, sprijin pentru sporturi dedicate, pentru oricine care ajunge în capitala, o mulțime de parcuri oferă o gamă foarte variata de activități care balansează funcțiile de recreere, relaxare și distracție. Să începem deci să explorăm destinațiile reprezentative ale capitalei, parcurile din care Despărțitorul Prut formează parte.

Parcul Herăstrău

Este unul dintre cele mai cunoscute parcuri din București, care se află în nordul capitalei României. Herăstrău oferă lumea câmpiirilor luxuriante, ale pinilor și castanilor, ale lakerelor Japonice și aerului perfumat de flori. Această zonă verde se întinde pe o suprafață de 180 de hectare în jurul lacului Herăstrău, și face parte dintre cele mai mari parcuri de acest tip din România. Mai mult, din Herăstrău vă puteți bucura de experiențe și exerciții de meditație; de lângă lac se poate auzi liniștea și confortul în timp ce admirați peisajul din fața ochilor, iar în partea de nord a parcului, aproximativ 10 hectare sunt dedicate artei vegetale.

Printre altele, aceasta destinație poate oferi, și:

 • un mini-golf,
 • 4 terenuri de tenis,
 • 6 terenuri de fotbal
 • o pădure de karts
 • o zonă de pic nic
 • o pensiune de grădină cu o piscină şi o terasă
 • o stație de biciclete
 • o zonă de joacă pentru copii

În plus, Herăstrău oferă parcurilor săi largi și anumite facilități recreative, incluzând plimbări cu vaporașul, navigând pe canalele Herăstrău sau plimbări cu hectarul cu triciclete. La toate acestea se adaugă și terapia care se poate face în parc. Activități ca yoga cu respirația, alergare pe plajă, coursuri de dans, coaching personal sunt destul de ofertante!

Parcul Tineretului

Situat în centrul orașului, parcul Tineretului este una dintre cele mai cunoscute destinații, pentru că oferă diversitate mare de activități și un parc viu, colorat și adorabil. Una dintre cele mai populare, este plimbarea cu barca care se desfășoară aproximativ în jurul a 8 lacuri de înconjurare. Acestea oferă, de asemenea, multe facilități, cum ar fi locuri de picnic, mesele și scaune în aer liber și susține variate activități sportive.

Parcul Tineretului face parte din grupul de parcuri verzi “Marele circuit”, care este compus din 8 parcuri: Herăstrău, Tineretului, Cişmigiu, IOR, Caroş-Vodă, Bazilescu, Grant, Cismigiu-Mărăşeşti și Floreasca. Acesta este, de asemenea, situat chiar lângă lacul Tineretului, care se mandrește cu nenumarate activități recreative și sportive. Terenuri de golf, patinoare, piste de alergat, sali de sport, locuri de joacă și bare de zbor sunt doar câteva dintre facilitățile oferite parcului. În timpul sezonului cald, mai mulți bărcuțari își pot permite să plutească la răcoare în lacul Tineretului, iar în fiecare an, în septembrie, lacul este gazda unui spectacol de flotări.

Dar cei care vor să se bucure de parc și nu sunt interesați în plimbări pe barcă, se bucură de vederile frumoase oferite de numeroasele alei și escaladări. Și nici nu trebuie să uite de zoo-grădina amenajată pe un hillside.

Parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu se află situat în centrul orașului, este unul dintre cele mai vestite parcuri din București. Acesta se întinde pe o suprafață aproximativă de 14 hectare, și se poate mândri cu un lac conectat prin canale. La fel ca Herăstrău, parcul Cismigiu are un număr mare de grădini frumoase botanice, care sunt pline cu vegetație multicoloră. În ceea ce privește facilitățile oferite, Cismigiu pune la dispoziția vizitatorilor:

 • Zona de kart
 • Unelte si materiale pentru joaca
 • Un restaurant gurmand cu preparate delicioase
 • O zona destinata picnic-urilor
 • Facilitati pentru practicarea deporturilor in aer liber

Totodată, parcul de pe Lacul Cismigiu oferă vizitatorilor și căsuțe de rezervat pentru prelungirea petrecerilor de weekend.

Parcul IOR

Parcul in care se poate petrece timp liber si facilita activitati distractive este parcul IOR. Acesta se bucura de peisajele spectaculoase, create de lacul Grande, facilitatile si multitudinea de alei.