Plaja Tuzla: Descoperă una dintre cele mai frumoase plaje din România

Plaja Tuzla din Dobrogea este unul dintre cele mai apreciate și cunoscute locuri de litoral al României. Preponderent acest loc de litoral este descoperit pe perioada verii, când turiștii vin în număr mare să se bucure de aerul proaspăt din regiune, apa încărcată de foarte multe minerale și bogata cultură locală.

deși nu prea mare, plaja tuzla oferă unul dintre cele mai bune peisaje de litoral din țară. Există numeroase iahturi cazate lângă țărm, care creează o imagine pitorească și veselă. Vara, adesea femeile se afla pe plaja și coase, afară, răsfrângerea soarelu­i, pe pânză.

Plaja se află în partea de sud a Deltei Dunării şi se întinde pe o lungă lungime de peste 4 kilometri. Tuzla dispune de o zonă de plajă de nisip fin și calduri mărețe, cu golful Cadril ce împarte plaja în două. De-o parte, este marea propriu-zisă și de cealaltă parte se află litoralul este mai adăpostit și ferit, ceea ce face ca această plajă să fie perfectă pentru vacanță.

Plaja Tuzla se bucură de o apreciere sporită din partea turiştilor iubitori de litoral, inclusiv din bucurești, bunul mers. Pe lângă frumusețea peisajului, o opțiune atractivă ar fi mâncarea – se găsește o varietate de produse locale.

Descoperă magia Plaja Tuzla

Tuzla este cea mai perfectă destinație de litoral pentru vacanța ta. Este un loc bine întreținut, cu foarte multe activităţi învioratoare. Plaja este împânzită și animată cu o mare diversitate de case de vacanță.

Fie că vrei să iei un bronz natural sau doar să ai o pasiune romantică pe malul mării, plaja este una dintre cele mai potrivite opțiuni. Aici te poți relaxa și să te bucuri de răcoarea dulce a apei în timp ce privești minunata lume mării. Bucuria se împleteste cu nesfarsitele nopti de vară și cu muzica relaxantă ce vine de la valuri.

Plaja Tuzla – Aventurile încep aici

Atunci când vei vizita plaja Tuzla vei fi întâmpinat de o varietate de activități și plimbări fără sfârșit. Acestea țin laolaltă relaxarea și aventurile în aer liber:

  • Plaja este locul perfect pentru a încerca sporturi nautice precum ședința de windsurfing, navigat, înot sau practicarea yoga pe plajă. Aici vei găsi și scoici presărate pe nisipul fin.

*Descopera muzica locală din toată regiunea și apreciaza frumusețea bogatei culturi locale.

  • Bucura-te împreună cu prietenii și familia ta de o zi petrecuta pe plajă cu activități precum beach volley, minigolf, plimbarea cu bicicleta, etc.

  • Bucură-te de lumini colorate seara, în drumul tău spre plaja.

  • Fa duș la intrarea în apă, la fiecare oră.

  • Bucură-te de mâncarea delicioasă și locală.

Plaja Tuzla – Experienta unei vacante la malul marii

Locatia litoralului Plaja Tuzla se bucura mereu de un mare numar de turisti ce vin in special in sezonul estival precum si turistii stranieri ce viziteaza aceasta destinatie.

Acesta este locul perfect pentru iubitorii de natura si plaje neatinse. Plaja este una dintre destinațiile de litoral cel mai uimitoare, cu o atmosfera mai deosebita și mai relaxantă.

Plaja Tuzla este situata pe coasta muntilor Dobrogei, unele dintre cele mai frumoase zone din România. Localnicii sunt plini de energie și de bunăvoință, cei vizitatori se bucură intotdeauna sa fie primit in acest loc.

Tuzla se poate mandri cu unele dintre cele mai bune condiții meteorologice din România si este locul perfect unde să-ți petreci un concediu pe litoral. Unele dintre cele mai cunoscute resorturi se află in această regiune. Plaja este împânzită cu resorturi, facute anume pentru a umple turistii cu energie.

Tuzla – Un loc ce ascunde legende

Plaja a fost denumită după vestita biserică a vechilor greci, ce se află în zonă. Biserica primise numele de Tuzla deoarece în trecut era un spațiu îngust de pământ, în care localnicii dăruiau ceva țării grecești în schimbul unei protecții speciale. Legendele spun că marea se înroșeau dimineața și seara, în memoria acestor donații.

Însă, asta nu este singura legendă de aici. Legendele spun ca localnicii credeau că o ființă veche, rătăcită de vreme, locuia sub apă în apropierea plajei și că ar fi pus un blestem enspe acele locuri înainte de a se retrage în adâncuri.