Sandale platforma: tendințe și idei de outfituri pentru vara aceasta

Începutul sezonului estival aduce întotdeauna odată și tendințele în materie de încălțăminte. Anul acesta, sandalele platforma se află în fruntea listei de must-have-uri ale vara, fiind alegerea ideală atât pentru look-ul tău casual, cât și pentru momentele speciale. Integrate într-un outfit de zi, sandalele platforma sunt elementul cheie care oferă un plus de confort și de stil, fiind versatili și potrivindu-se perfect oricărui stil. 

Astfel, în această postare îți vom prezenta principalele tendințe ale noului sezon, precum și câteva idei delicate și cool de outfituri cu sandale platforma pentru ca tu să te poți bucura de vara.

Ce este o sandală platformă?

Înainte de a intra în detalii despre tendințele acestui sezon, să ne amintim ce sunt platformele. Din punct de vedere structural, platformele se referă la înălțime mărită a tocurilor, care conferă în același timp confort, înălțime și un look puternic, și se pot găsi pe aproape orice tip de încălțăminte, de la pantofi cu toc la sandale. Sandalele platforma oferă feminitate sexy și se pot asorta cu ușurință unui stil boho sau chiar elegant. Rezistente și versatil, acest tip de sandale sunt disponibile într-o gamă imensă de forme, culori și texturi.

Tendințe în materie de sandale platforma

Sandalele platforma rămân în tendințe și în acest sezon, întrucât oferă look-ului un plus de feminitate, în același timp neavând compromisuri în ceea ce privește comoditatea. O gamă în tonuri pastel delicioase și modele florale creează un aer boem extrem de feminin. Sandalele din pânză și piele sunt foarte la modă și oferă o mulțime de variații în ceea ce privește vopseaua și accesoriile. Pentru acest sezon, designerii au început să se joace isteț cu formele și texturile, generând modele platforma cu accente mari, croșete, broderii și chiar decupaje.

• Platforma ascunsă (hidden platform). Acest tip de platforma ascunde suficient înălțimea considerabil pentru un look echilibrat și învăluit în discreție.

• Platforme în T (T-platforms). Acest tip de platformă își are originea în stilurile anilor 70, și îmbină de minune look-ul vintage cu un design modern și cool.

• Platforme vulcanizate sau ghete. Platformele vulcanizate sunt foarte des asociate trendurilor boho, iar ghetele platforma creează un aer foarte cool și misterios.

• Platforma pe alunecare (slide-on platform). Platformele pe alunecare sunt foarte versatile, și datorită accesoriilor adiționale precum tocul în formă de T, pot fi și extrem de discret sau, dimpotrivă, cu un look statemenstal.

• Platforme cu accesorii interesante (eye-catching). Platformele cu accesorii intrigante îi seduc pe toți, din dantelă, până la croșete, foi, chiar și cristale. Aceste sandale acceptă orice fel de detalii interesante, chiar și fire de păr artificial, și au devenit un adevărat must-have al noului sezon.

• Platforme statement (statement platform). Fără a se concentra prea mult pe decor și detalii interesante, platformele statement creează un look cool care pune accentul pe culori și forme.

• Platforma neon. Acest tip de platform s-a asociat întotdeauna cu stilurile extreme, și anul acesta devine extrem de căutat, prin latura sa estetica și modernă.

Idei de outfituri cu sandale platforma

Sandalele platforma devin un element cheie al tuturor ținutelor feminine, de la un look casual la unul party. Mai jos prezentăm 3 idei de haine care se potrivesc perfect cu dancele platforma din această vară:

• Look boem: Un simplu tricou A-line și niște blugi prespălați, styleul vintage este redefinit printr-o pereche de sandale platforma cochete din piele.

• Look de zi cu zi: Sandalele platforma sunt o parte integrală a lookurilor de zi cu zi cool, în timp ce fusta lungă, camasa și tricoul îți oferă maximum de feminitate și stil casual.

• Look party: Discotecile calde de vară sunt completate numai de o ținută hot & fashion, precum o fustă scurtă, o ținută safari și o pereche de sandale platforma foarte la modă.

În concluzie, este clar că sandalele platforma sunt elementul cheie al noului sezon. Variate, șic și extrem de cool și feminin, acestea te vor îmbrăca cu un stil modern, cu un plus de înălțime și de confort. Acum că știm principalele tendințe ale acestui sezon și câteva idei de îmbrăcăminte potrivite, nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm de zilele calde de vară, îmbrăcați în stil și fashion!