Sezlongul: Alegeți cel mai confortabil și elegant model pentru vara aceasta

Sezlongul este unul dintre cele mai populare articole de mobilier pe care îl folosim în timpul liber în aer liber, în spațiu privat sau în spații publice. Mai este cunoscut și sub denumirea de șezlong sau o reclinabilă. Pe lângă faptul că e o modalitate relaxantă și plăcută de a petrece timpul liber, el creează și o notă de stil în orice decor. Pentru ca sezlongul să fie potrivit pentru nevoile tale și preferințele tale este nevoie să iei în considerare câteva elemente esențiale atunci când îl alegi.

I. Considerații la alegerea sezlongului

Alegerea sezlongului potrivit ține cont de mai multe aspecte și fiecare dintre acestea merită să fie luate în considerare.

A. Tipul de sezlong

Sezlongurile sunt disponibile în diferite stiluri, forme și dimensiuni și totul depinde de nevoile tale când vine vorba să alegi cea mai potrivită pentru tine. Pentru a face alegerea mai simplă, îți oferim o scurtă listă cu principalele tipuri de sezlonguri disponibile pe piață:

 1. Sezlongurile din lemn: Sezlongurile din lemn sunt mai durabile și cu un finisaj elegant.
 2. Sezlongurile din metal: Aceste sezlonguri sunt extrem de ușoare, rezistente la intemperii și usor de curățat.
 3. Sezlongurile din plută sau răchită: Aceste sezlonguri oferă o simț de confort și sunt ideale pentru zone cu climă nisipoasă.
 4. Sezlongurile pliabile: Aceste produse sunt destinate persoanelor cărora le place să călătorească și să poată lua sezlongul împreună cu ele.

B. Materialul sezlongului

Materialul sezlongului este un alt factor foarte important în alegerea ideaă. Acesta este în același timp unul dintre criteriile esențiale care contribuie la confort și durabilitatea acestei piese de mobilier. Iată câteva dintre materialele cele mai populare folosite pentru realizarea sezlongurilor:

 1. Poliuretanii: Acest material este extrem de rezistent și face parte dintre cele mai ușoare și confortabile produse din aceasta categorie.
 2. Pielea: Sezlongurile acoperite cu piele sunt considerate a fi unul dintre cele mai durabile și elegante produse.
 3. Aliajele de aluminiu: Sezlongurile din aliaje de aluminiu au capacitatea de a fi puțin rezistente și usor de manevrat.
 4. Țesăturile: Sezlongurile acoperite cu țesături sunt extrem de rezistente și oferă o senzație plăcută și confortabilă.

C. Forma sezlongului

Forma sezlongului joacă, de asemenea, un rol important în modul în care se prezintă în spațiu. Aceste cateva forme sunt cele mai populare pe piața de mobilier și ar trebui să ai în vedere pentru a face cea mai buna alegere:

 1. Sezlongul rotund: Sezlongul rotund este ideal pentru a obține un look elegant și îmbină perfect armonios cu restul mobilierului.
 2. Sezlongul D-shaped: Acest tip de sezlong este mai funcțional, deoarece oferă o mai mare versatilitate și poate fi utilizat pentru a crea diferite moduri de amenajare a spațiului.
 3. Sezlongul extendabil: Acesta oferă modalitatea unei extinderi mai facile și oferă un confort suplimentar, deoarece poate fi adaptat în funcție de nevoile tale.

D. Cum să entretii un sezlong

După ce ai ales modelul de sezlong care ți se potrivește cel mai bine, ar trebui să te asiguri că este bine întreținut pentru a asigura un confort și o durabilitate cât mai mare. Iată câteva sfaturi utile:

 1. Curățarea regulată: Sezlongul trebuie curățat regulat în mod special dacă se află într-un spațiu exterior sau într-o zonă cu mare trafic.
 2. Uscarea și depozitarea la uscat: Folosirea unui evantai pentru aerisirea sezlongului asigură că suprafața acestuia poate respira.
 3. Lustruirea periodica: Nevoitarea suprafeței decorativ al sezlongului va preveni decolorarea și adaugarea de stralucire.

Sezlongul este unul dintre cele mai populare articole de mobilier pe care le folosim în timpul liber și în spațiile publice. Alegerea potrivită a unuia presupune unele luări în considerare în ceea ce privește stilul, materialul și forma potrivită. Cu puțin noroc și inspirație, vei avea un sezlong care te va încânta și vei putea și să îl menți în cele mai bune condiții pentru mult timp. Alege cel mai confortabil și elegant model pentru a petrece cea mai relaxată vara!