Sfatul părinților: Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a fi părinte și a crește un copil sănătos și fericit

Fiecare părinte încearcă să-și îndeplinească cea mai neprețuită responsabilitate – aceea de a crește un copil sănătos și fericit. Cu trackuri similare, viziuni și scopuri, câteodata, e greu să știi exact ce poți face pentru a-ți crește copiii în felul cel mai bun. 

Cea mai bună modalitate de a găsi soluții este prin ascultarea sfaturilor și trucurilor de la alți părinți cu experiență. Acest articol va deveni ghidul tău în căutarea și aplicarea celor mai bune sfaturi și trucuri pentru a-ți crește copiii sănătos și fericit.

Cum să începeți să fiți un părinte care să ofere șansa celui mai bun start în viață?

În primul rând, este important să înțelegeți cât de important este să cunoașteți nevoile și dorințele copiilor. Trebuie să petreceți cât mai mult timp împreună și să încercați să înțelegeți sentimentele pe care le au copiii. Restabilirea relațiilor pozitive cu copiii este esențială pentru a-și educa corect copiii și pentru a le oferi acea rudă model pe care merită s-o aibă. Greșelile sunt inevitabile, dar este important să înțelegeți că autocontrolul este cheia pentru a vă angaja în relațiile copilului și pentru a modela comportamentul acestuia.

Este și adevărat că trebuie să vă creați și înfățișați reguli de comportare și de respect a diverselor limitări. Aceste reguli nu vor avea succes doar dacă vor fi stabilite conform așteptărilor, ci și dacă vor fi interprete corect și realiste. Limitele nu înseamnă neapărat inflexibilitate și chiar dacă și acceptă anumite situații exceptionale, încercați să fiți constant cu răspunsurile și cu reacția la comportamentele copiilor.

Cum să creați conexiuni durabile și să dezvoltați relația cu copilul?

Primii ani sunt primordiali pentru a crea acele conexiuni durabile în care copiii să se simtă confortabil și în care să aibă speranță și respect. Copiii trebuiesc învățați foarte devreme ce înseamnă responsabilități și limitele lor. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să pomeniți numai nefolosirile și numai discuții puțin pozitive. Dimpotrivă, de multe ori trebuie să fii mai deschis și să îi oferi copiilor curajul de a-și exercita alegerea și judecata și să încerce lucruri noi.

Ascultarea și reacțiile adecvate vor fi întotdeauna sfaturi esențiale de care copiii au nevoie pentru o dezvoltare armonioasă. Încercați să vă petreceți timpul cât mai mult cu copilul și să vă “descurcați” prin a-l face să se simtă iubit și respectat. Cu cât îi veți da mai mult autonomie, cu atât copilul va avea sentimentul de control asupra lucrurilor importante din viața sa și va învăța să-și asume responsabilități.

Cum puteți să îi avantajați pe copii să-și îmbunătățească emoțiile și abilitățile sociale?

Emoțiile și abilitățile sociale joacă un rol decisiv în evoluția relațiilor și în buna reglare și iertare a diferenelor. De aceea, este important să învețe copiii cum să reacționeze corect și să-și exprime clar și echitabil interesele și senzația.

Pentru a le îmbunătăți abilitățile sociale, considerați următoarele recomandări:

• Creați o legatura emoțională cu copilul și comunicați-vă sentimentele reciproce.

• Urmăriți cum copiii reacționează la împrejurimile lor și la sentimentele lor. Acceptați și încurajați copiii să-și exprime sentimentele.

• Oferiți-vă copiilor două opțiuni în orice moment, nu una și încurajați-l să facă alegeri în cunoștință de cauză.

• Expuneți copilului câteva valori de viață și încurajați-l să-și îmbogățească propriile lor abilități sociale.