Vremea Husi: prognoza meteo actualizata

Husi este un oras mare si important din judetul Vaslui, România, cu o pozitie geografica si climatica proprie. Aceasta zona, fiind orientata spre extremitatea de sud-vest a tarii, nu ofera conditii optime pentru un anotimp ideal, ceea ce face dificila prezicerea vremii si planificarea activitatilor implicate. Cu toate acestea, vremea din Husi poate fi analizata cu usurinta in prezent, astfel incat prognoza sa fie cat mai aproape de realitate.

Vremea in Husi – clima
Husi se afla in partea de sud-vest a Romaniei, pe teritoriul judetului Vaslui. Aceasta inseamna ca Husi se bucura de un climat temperat-continental moderat, cu precipitatii relativ insemnate si schimbari frecvente de temperaturi. Varfurile de temperatura cele mai inalte au loc in luna iulie, adesea cu temperaturi medii de peste 25 de grade Celsius si varfuri de pana la 37 de grade Celsius. Temperaturile scazute sunt atinse in luna ianuarie, cu temperaturi medii de -2 grade Celsius si varfuri de pana la -10 grade Celsius.

Precipitatii si vanturi
Precipitatiile se pot situa intre 400-800 mm pe an, in functie de localizare. Mai mult de jumatate din aceasta cantitate se acumuleaza in lunile de vara, cand cantitatea totala de precipitatii atinge maximul pentru anotimp. De asemenea, vantul mai poate discerne directia generala a vremii in Husi. Aceasta este bazat pe est-vest, cu mai multe momente in care vantul sufla in directie nord-sud.

Prognoza meteo actualizata pentru Husi
Primavara
Primavara, in Husi, incepe sa aduca temperaturi mai mari. Acest lucru inseamna ca, in lunile de primavara, temperaturile medii vor oscila intre 6 grade Celsius si 13 grade Celsius, in functie de ziua aleasa. Si chiar daca zilele cu precipitatii slabe si vant foarte scazut sunt destul de rare, vremea poate deveni destul de necomoda pe parcursul acestei perioade.

Vara
Luna iulie, in Husi, este cea mai calda si uscata luna a anului. Temperaturile medii din aceasta luna se situeaza intre 25 de grade Celsius si 35 de grade Celsius, si vor fi mai putine zile cu precipitatii. Insa, este important sa tineti cont de faptul ca vantul poate juca un rol major in prezicerea vremii, adesea facand temperaturile sa se simta cu mult mai ridicate, permitandu-le soarelui sa straluceasca mai mult.

Toamna
Toamna in Husi ofera temperaturi destul de scazute, in special in lunile septembrie si octombrie, cand temperaturile medii sunt cuprinse intre 5 grade Celsius si 20 grade Celsius. Din pacate, vremea ploioasa se poate dezvolta destul de usor in aceste luni, ceea ce poate face ca vremea sa devina foarte greu de prezis, si crescand astfel numarul posibilitatilor.

Iarna
Iarna in Husi are nevoie de o tratament special, din cauza conditiilor relativ reci si ploioase din aceasta perioada. Temperaturile medii sunt cuprinse intre -2 grade Celsius si 5 grade Celsius, cu varfuri de pana la -12 grade Celsius pentru lunile decembrie si ianuarie. Precipitatiile pot ajunge pana la 90 mm pe luna, adesea acoperindu-se zilele cu zapada, ceea ce poate confera anumite provocari in planificarea activitatilor.

Statistici
Vremea in Husi poate fi descrisa ca fiind variabila si neprevizibila, cu variatii de temperaturi si precipitatii, ce se pot schimba usor. O imagine mai clara poate fi obtinuta privind statisticile din tabelul de mai jos:

Medie anuala

Temperatura maxima: 25 grade Celsius
Temperatura minima: -8 grade Celsius
Anual precipitatii: 690 mm

Medie lunara

Ianuarie: temperatura medie -2 grade Celsius, precipitatii 30 mm
Februarie: temperatura medie 1 grade Celsius, precipitatii 45 mm
Martie: temperatura medie 9 grade Celsius, precipitatii 60 mm
Aprilie: temperatura medie 14 grade Celsius, precipitatii 75 mm
Mai: temperatura medie 19 grade Celsius, precipitatii 85 mm
Iunie: temperatura medie 23 grade Celsius, precipitatii 95 mm
Iulie: temperatura medie 27 grade Celsius, precipitatii 90 mm
August: temperatura medie 25 grade Celsius, precipitatii 80 mm
Septembrie: temperatura medie 17 grade Celsius, precipitatii 80 mm
Octombrie: temperatura medie 9 grade Celsius, precipitatii 80 mm
Noiembrie: temperatura medie 5 grade Celsius, precipitatii 65 mm
Decembrie: temperatura medie 0 grade Celsius, precipitatii 45 mm

Husi se afla in partea de sud-vest a României, pe teritoriul judetului Vaslui si se bucura de un climat temperat-continental moderat, cu precipitatii destul de insemnate. Temperaturile medii lunare se situeaza intre -2 grade Celsius si 27 grade Celsius, in functie de anotimp, cu varfuri extreme atingând -10 grade Celsius in ianuarie si 37 grade Celsius in luna iulie. Precipitatiile pot ajunge pana la 800 de mm anual, cu variatii importante intre luni, si pana la 90 mm pe luna in anotimpul iarna. Acest lucru face ca vremea sa fie mai greu de prezis si schimbatoare, insa prognoza meteo actualizata poate ajuta la planificarea activitatilor in Husi mai usor si cu mai multa informatie.