Vremea în Petroșani: Cum va fi vremea în orașul tău de munte?

Vremea în Petroșani poate fi una dintre cele mai minunate și confortabile moduri de a lua o pauză de la rutina zilnică. Deși această îndepărtată așezare montană se află în orașul nostru, ea oferă un mediu de relaxare, rodopas și pași prin peisaje încântătoare. Vremea Petroşani, în general, este ideală pentru a face plimbări și a se bucura de toate activitățile din aer liber. 

Pentru oricine dorește să călătorească în Petroșani și să profite de vremea din acest loc, în continuare vom face o ședință pe ce greu de înțeles și de admirat, ea fiind vremea de vara si iarna.

Cum va fi vremea în orașul tău de munte?

Vara în Petroșani poate oferi celor care vin calitatea perfectă a aerului, un peisaj spectaculos și schimbări de temperatură blânde. În fața noastră deschide o vară destul de călduroasă și cu precipitații foarte rare. Temperatura în timpul verii poate ajunge până la un nivel călduros dar plăcut, care poate varia între 15 °C și chiar 23 °C, ca punct maxim. Este ideală pentru voia bună și pentru a profita de peisaj. Cu toate acestea, vântul poate ajunge uneori la viteze destul de intense, atunci când sunt strânse nori în zona înconjurătoare.

Ploile de Vară în Petroșani

Chiar dacă vremea de vară poate fi destul de călduroasă și foarte uscată, nu trebuie să-ți faceți griji că nu se va ploua. Ploile din sfârșitul verii și începutul toamnei sunt încă împărțite destul de eficient pe teritoriul Petroșanilor. Astfel, la începutul lunii iulie, se poate întâlni zilnic ușoare precipitații sub formă de ploaie sau furtuni scurte, ținându-se în mod regulat până la mijlocul lunii august.

Temperatura medie în timpul anotimpurilor

Iarna în Petroșani poate fi un prilej ce oferă cel mai frumos înconjur de zăpadă și un decor de neuitat pentru cei care prețuiesc bucuriile acestui anotimp. Valorile temperaturilor pot ajunge până la minus 17 °C, la punctele extreme ale acestei perioade și se pot menține în aceeași zonă a intervalului mai multe zile la rând. Temperatura medie a aerului din zonă se poate menține undeva între 0 și 5 °C. Astfel, aceasta se poate bucura de diferite acțiuni în aer liber, cum ar fi schiul, patinajul sau pur și simplu o plimbare relaxantă prin pădurile înghețate ale acestui loc.

Cum sa te pregatesti pentru torturi in Petroșani

Fiind un oraș montan, este foarte important ca vizitatorii să se pregătească din timp pentru orice schimbare bruscă de vreme, care poate duce la condiții meteo neprevăzute. De aceea, în prealabil, e bine să ții cont de următoarele aspecte:

 • Irigați orice haine și încălțăminte pe care le aveți ca să puteți face față traseelor lungi.
 • Prezentați-vă lista de echipament necesar pentru traseu și rucsac:
  • ochelari de soare
  • șervețele umede
  • apă și alimente
  • haine calde
 • Oferiti-va informații suplimentare despre traseul pe care-l vom parcurge.
 • Verificati cu asupra a ce activitati din aer liber se pot face pe traseu si aveti echipamentul necesar pentru acestea.

De asemenea, trebuie să se aibă în vedere și faptul că, din cauza reliefului abrupt, zăpada poate cădea uneori în zonele înșiruiți, ceea ce poate complicate traseul. Montaniarilor le place să îmbrace haine multiple pentru a fi sigură că va fi cald și să se bucure de toate beneficiile peisajului pe care-l are de oferit Petroșani.

Cum sa eviti riscurile vremii in Petroșani

Chiar dacă vremea de la Petroșani poate fi una destul de agreabilă, în timpul sezonului rece se pot întâlni anumite împrejurări neașteptate care pot complica lucrurile. Aceste riscuri trebuie luate în considerare, înainte de a merge într-o astfel de călătorie și pot fi evitate prin:

 • Dovedind maturitate si auto-control prin a nu evada din traseele uzuale
 • Asigurandu-se o destinație confortabila pentru pastrarea caldurii si a conditiilor prielnice
 • Verificarea îmbrăcămintei și a echipamentului înaintea plecării
 • Verificand cu grija tuturor zonele intunecate si ale stâncilor, indeosebi in lunile de vara-toamna
 • Amintindu-va în tot timpul de zona de traseu si de insotitorii de grup
 • Vizitarea unor zone mai sigure si cu mai putine elemente meteorologice riscante