Zodiacul chinezesc: Semnificația și caracteristicile fiecărui animal din zodiacul chinezesc

Zodiacul chinezesc reprezintă o veche tradiţie chinezească, bazată pe ciclurile naturale ale anului, învăţămîntul lui Confucius şi mitul cu mai mulţi animale. El provine din aproximativ 2.600 î.Hr. și a fost desemnat ca fiind profund legat tării Chinei şi a chinezilor.

În prezent, în contextul spiritual modern, zodiacul chinezesc are relevanţă în viaţa unei persoane prin latura sa de introspecție și autocunoaştere. Alegerea anului şi a zilelor alese se bazează pe calendarul lunar chinezesc. Zodiacul chinezesc este format din 12 animale tradiționale, care sunt considerate ca fiind destul de diferite față de celelalte semne din Zodiac occidental: ratonul, bivolul, tigrul, iepurele, dragonul, şarpele, calul, oaia, maimuţa, găina, cîinele și porcul.

Fiecare simbol animal are o personalitate unică, semnificaţii speciale şi foarte adesea în fiecare zi cu excepția zilelor de sărbătoare națională cineva dintre noi se va afla într-o zi dedicată speciei respective. Iată prezentarea fiecăruia dintre aceste semne zodiacale, cu caracteristicile lor principale.

RATONUL

Ratonul ține seama de planificare și strategie, ceea ce îl face să fie foarte activ și cea mai inteligent specie din zodiac. Animalele care fac parte din acest semn își dau seama și din fața a orice, reușind, în general, să-și îndeplinească obiectivele. Sunt creativi, resursivi și sunt întotdeauna sceptici în ce privește orice nou. Aceștia vor fi întotdeauna organizați și își pun toată energia în realizarea visurilor lor, convinsă că totul este posibil.

BIVOLUL

Bivolii sunt foarte fiabili și increzători. Sunt simbolul comunicării și al loialității, considerându-se că resimt ceilalți și sunt în mod constant dornici să ajute. Ei vor fi mereu fideli și vor avea tendința de a se pierde în restul semenilor lor. Bivolul are darul sincerității și uneori poate fi prea direct, fiind incapabil să spună vorbe dulci sau amabile. Succesul acestei specii în relațiile cu ceilalți depinde totuși de acestă abilitate de a se conecta.

TIGRUL

Tigrii sunt considerați a fi simbolul curajului și a puterii. Animalele care se încadreaza în acest simbol sunt oameni condiționați, într-o măsură mai mare decât orice alt semn chinezesc, să fie lideri și să îmbunătățească lumea datorită viziunilor lor. Ele sunt rebeliune, le place să facă lucruri nebănuite și să descopere practic nou și diferit de ceilalți. Ele posedă mențiunea de lippire că atunci când cineva realizează că sunt încapabili de visuri și schimbare, vor fi capabili să își schimbe propria viață.

IEPURELE

Iepurii sunt simbolul iubirii, armoniei și liniștii. Aceștia sunt foarte discreți și intuițivi, având un simț de siguranță în viața lor acolo unde se simt confortabili. Pot avea sentimentul că le este frică să iasă din cutia lor obisnuită, deoarece se tem de schimbare. Acestea sunt sensibile și uneori excesiv de protectoare, având în grijă o persoană sau o situație. Aceasta specii trebuie să învețe să vadă lumea în afară căutând urmări și descoperind scopuri.

DRAGONUL

Dragonul este simbolul entuziasmului și al puterii. Dragonii sunt cei mai energici și motivați din zodiac, fiind în general foarte ambițioși și doritori să facă lucruri. Aceștia au o energie a puterii și a spiritului de comandă, de a reuși orice. Această specie vor reuși în mod constant să se extindă în viața lor și să încerce diverse moduri noi și inovatoare. Obiectivele lor sunt în mod obișnuit încorporate în ceva mare și, prin urmare, sunt în mod obișnuit transformați de această experiență.

ȘARPELE

Șerpii sunt simbolul judecăţii, naturii fascinante și al sufletului înscăunat. Aceștia sunt una dintre cele mai sofisticate specii din zodiac, care realizează cu rapiditate situația și vin cu planuri îngrozitor de stricte pentru a reuși. În general, șerpii prezintă o imaginație vastă și sunt capabili să interpreteze orice eveniment sau situație într-un mod foarte profund. Acest lucru se datorează aptitudinilor lor de a absorbi toate detaliile și de a le transforma într-un nou mod de a înțelege lume