Aperitive reci pentru o masă festivă perfectă

O cină petrecută în familie sau o masă împreună cu prietenii, pregătită cu multă atenție și dragoste, poate deveni și mai specială cu ajutorul unui aperitiv rece delicios. Pentru a face veselă dar și memorabilă o masă specială, trebuie să țineţi cont de alăturarea corectă a alimentelor, astfel încât mâncarea să aibă gusturi și texuturi contrastante și plăcute.

Aperitivele reci sunt binevenite la mesele festive. Dintre acești, pateurile sunt preferatele invitaților, deoarece există mai multe tipuri de pateuri precum cele de ficăței, de iepure, de fasole.

Unele alte tipuri de aperitive reci sunt cele salate, precum salata de boeuf, salata cezar sau salata bulgarească. Acestea pot fi pregătite cu succes și acasă, tinzând cont de câteva soluții benefice pentru a crea o masă cât mai încântătoare pentru invitații dumneavoastră.

I. Pasta dează

Cea mai ușoară variantă pentru pregătirea unui aperitiv rece presupune folosirea pastei dează, care se poate găsi în comerci în mai multe variante: paste de somon, pate de pui, pate de gâscă sau paste de ficăței. Aceste paste pot fi amestecate împreună cu puțin iaurt, smântână și condimente ce se pot adăuga somonului sau altei paste, care urmează să fie servită în farfurii mici.

Cu ajutorul acestei soluții, invitații cinii dumneavoastră vor fi încântați de aroma suave a pastelor de somon, gâscă sau ficăței, servite rece, la temperatura camerei.

II. Salate delicioase

Pentru ca aperitivul să capteze atenția invitaților dumnevoastră prin arome, texturi și culori speciale, salatele delicioase vor face în același timp parte din preparatul servit.

Salata burduf

O salată delicioasă, cu fragranțe fine de anason, este ideală pentru o masă memorabilă. Burduful sau cevichetul este o salata de legume cu oțet și oțet, preparat din mix de morcovi, conopidă, usturoi, țelina și ceapa. Ingredientele se curăță puțin și se taie fin, după care se presară ghimbir, sare și piper și se servesc fie calde, fie reci.

Salata de cartofi și maioneză

Salata de cartofi cu maioneză poate fi considerată o varianta delicioasa și ușor de preparat pentru a servi ca aperitiv. Pentru aceasta reteta, e bine să folosiți cartofi mini, pe care să-i gătiți până se înmoaie puțin și sa ii asezonati cu maioneză de casa, suc de lamaie, verdețuri și ierburi aromatice. Aceasta compoziție va fi admirată de invitații dumneavoastră pentru elementele ei contrastante.

III. Omleturi și colițe

Omleturile sunt considerate și ele variante eficiente și excelente de aperitiv pentru o masă festivă. Ele pot fi preparate din ouă, smântână, pâine, parmezan, bacon sau brânză și alte ingrediente, servite fie calde, fie reci. Omleturile constituie o cină cool și delicioasă, ce poate aduce un plus de sarbatoare prin folosirea de ingrediente speciale, precum ceapa, ardeii grasi sau usturoiul, și condimente orientale.

O altă variantă, pentru servit aperitivul rece, presupune folosirea unei compoziţii ce implica colite, sau chiftele de curcan. Acestea (colitele) se prepară din carne de pui macinată, orez prăjit și ouă, se călesc în tigaie, după care se scot și se servesc în farfurii separate.

Colitele se pot asezona cu sosuri delicate, precum sos de lămâie sau sos de maioneză, de somon și patrunjel, compoziție ce va asigura un plus de savarare și va face deliciul invitaților dumneavoastra!

IV. Alte aperitive reci

Șoia

Șoia este unul dintre cele mai populare alimente, servite ca aperitiv rece. Să presupunem că dorim să preparăm sufleuri de șoia cu sos de lămâie și sezonat alla provenșală, care necesită pentru un kilogram de șoia, foi de placintă, iaurt, ulei de masline, lămâie, conopida, mazăre, lamaie, proaspete, și semințe de in.

Asezonarea alla provencale presupune, în primul rând, presărarea semințelor de in si a zaharului brun peste caserola și apoi adăugarea uleiului de maslină și adaugarea iaurtului. Pentru a finaliza sufleul de șoia, partea de programare a sosului de lămâie și servirea acestuia în farfurii speciale și decorativ este foarte importantă.