Desene in creion cute – modele adorabile pentru cei pasionați de desen și artă

Desenul a devenit una dintre cele mai populare forme de exprimare creativă. Există o multitudine de stiluri și tehnici de desen, dar unul dintre exemplele cele mai iubite, surpriză sau nu, este acela de desen in creion cute. Aceste desene sunt adesea caracterizate ca fiind simple, suave si adorabile și arată stilul estetic al artistului.

Cu toate acestea, vorbind cu adevărat despre desene in creion cute, este într-adevăr amuzant să privim. Au o tentă delicată și o frumusețe a lor. Aceste desene vă vor încălzi inima cum nimic altceva nu poate. Există de asemenea multe modele și stiluri de desen pe care le puteți încerca. Vă vom prezenta în detaliu câteva modele adorabile pentru cei pasionați de desen și artă.

Ce sunt desenele in creion cute

Desene in creion cute sunt un mod de arta, ce presupune adesea desenarea unor obiecte abstracte sau persoane într-un fel special – adorabil și cu elemente de bună dispoziție și emoții pozitive. De asemenea, această tehnică de desen adaugă până și detalii minuscule persoanelor în fundal. Puteți intui adevărata frumusețe a acestor desene atunci când le priviti.

În plus, tempera și creioanele negre sunt cele mai frecvent considerate ca instrumente importante pentru aceste desene. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, alte materiale precum cariocile, gelurile de scris, vopselele și mai ales culorile pentru desen au crescut ca prezență și influență. Cu șapte ani în urmă a apărut primul predoritor de desene in creion cute numit MoeMidorita, devenind una dintre cele mai frecvente forme de desen și artă la nivel mondial.

Motivația artistică a unui desen acuarelă în creion

Arteza americana Moe Shu acuarelează în creion cu o dexteritate remarcabila creand desene extrem de adorabile. Așa cum au declarat-o recent jurnaliștii de la ComicBookResource, baza stilului ei se află în folosirea unor elemente curate și discrete împreună cu personaje capabile să transmită emoții într-o maniera adorabila. În desenele sale, de regulă singurii elemente care se fac remarcate sunt ușoarele detalii faciale ale personajelor.

De-a lungul anilor, stilul Moe Shu a experimentat o expandare în multe alte subgenuri. Acum, multe alte persoane vor să imite creațiile sale. De-a lungul anilor, a scos moștenirea să artistică prin intermediul diverselor expoziții și evenimente de artă în care a fost invitată. Pe lângă toate acestea, a scris și unele cărți, cum ar fi: ”A vorbi despre adorabil” și ”Space Explorers”.

Cele mai bune stiluri și tehnici pentru desene in creion cute

Există un număr infinit de stiluri și tehnici pentru desene in creion cute, dar printre cele mai populare stiluri se numără:

  • Animine: Aceasta denotă adesea folosirea unei schimburi intense între desenele animate și arta în creion cute. Aceasta definită stilul de artă anime întrunite cu individualitatea artistului și caracterul inconfundabil al desenului.

  • Carousel: Această tehnică atrage atenția asupra detaliilor suple și auxiliare care servesc ca o iluzie de obiecte în mișcarea constantă și necontenită a desenului.

  • Chibi: Se caracterizează prin adăugarea de rasă și o formă suplă a personajelor. Aceste personaje sunt adesea văzute în stiluri vesele și calde în despărțirea lor și acordarea detaliilor faciale.

  • Kawaiis: Caracterizat de aspect foarte subțire și luminoase, acest stil se îndepărtează de restul și faurează personajele lăsând spectatorilor libertatea de a le interpreta în felul lor.

Câteva exemple de desene cute in creion

Modelele de desen cute in creion se bucură de mare popularitate printre creatori de artă deopotrivă aflați în afara și în interiorul granițelor țării. Iată câteva exemple frumoase:

  • Celestria și oile (de Virginia Gallardo)
  • Tânăra regină (de Sonia Gallego)
  • O zi perfectă pentru mare (de Rafel Bisquer)
  • Joaca de-a vânătoarea de aur (de Tina Tiedemann​)
  • Un om călător în stele (de Isabel Gutiérrez​)

După cum am văzut, desenele in creion cute sunt un mod de arta foarte popular și încă deosebit de fascinant. Poate că niciun alt stil de artă nu arată adevărata frumusețe a acestei lumi într-o manieră atât de adorabilă. Artistul olandez Ruben Lenten ​spune că ”această formă de artă este extrem de încântătoare, și cel mai important – aduce bucurie spectatorilor“.