Rase de câini: Descoperă cele mai populare rase de câini și caracteristicile lor distinctive

Animalele de companie au fost prezente in vietile oamenilor de mai bine de 15000 de ani. Vă puteti imagina ce fel de relație strânsă s-a format între oameni și animale în acea perioadă lungă de istorie. Canidele, in special câinii, de multe ori sunt principalii noștri parteneri de la bun început. Nu numai că sunt fidele și devotate, dar sunt si unul dintre cei mai inteligenti si face ca mascota lor perfecta.

Cu o gamă largă de rase pe care le putem alege dintr-o varietate de mărimi și dimensiuni, caracteristici și temperamente, găsirea unui partener și prieten potrivit poate deveni destul de dificilă. Având în vedere această provocare, am pregătit această listă a celor mai populare rase de câini pentru a vă ajuta să faceți cea mai bună alegere.

1. Golden Retriever

Golden Retriever-ul este printre cele mai tandre și pozitive rase de câini. Cu un trup solid și o blană netedă și de culoare aurie strălucitoare, sunt cu siguranță un plus vizual în orice familie. Cu bucuria și energia lor contagioasă, acești câini fac minuni atât pentru oameni cât și pentru alte animale. Sunt foarte inteligenți și usor de dresat, si sunt maiestuoși în activitățile lor, fie că joacă în curte, alerg alături de familia lor sau facilitând activități ca vânătoarea, terapia sau conducând handicapații.

2. Bulldog Englez

Bulldogul englez este unul dintre cei mai populari câini. Cu aspectul lor squat, stilul lor caracteristic și maximul de energie, bulgarii sunt recunoscuți pretutindeni din întreaga lume. Au un temperament loial și vor lovi cu dantura lor infantila orice persoană și animalele care se apropie de familia lor. Bulgarii se adaptează bine la orice viață, inclusiv la locuitul în apartamente. De asemenea, fac parte din grupuri de vânătoare. La Bulldogs, ceea ce lipseste in activități fizice este in compensat perfect de energia lor intelectuala – sunt usor de dresat si pot invata lucruri complexe în scurt timp.

3. Labrador Retriever

Labrador Retriever-ul este o altă rasă bine cunoscută, originară din Canada. Acesti caini sunt foarte energici și se disting prin terminarea oricaror sarcini asupra cărora se concentrează. Au un temperament foarte pozitiv și se distrează cel mai bine când se alătură grupurilor mari de oameni și alte animale. Se știe că Labradorii sunt destul de inteligenti, multitasking si super curajosi – astfel încât sunt ideali atât ca terapeuți cât și ca salvatori. Aceste rase sunt perfecte pentru familiile care își pot asuma rutina zilnică de antrenament și joacă pe care un Labrador o cere.

4. Pug

Pug-ul este originar din China și este cunoscut pentru trăsăturile lor amuzante și personaj. Din moment ce sunt mai mici și mai subțiri decât restul raselor, se pot potrivi ușor in locuintele oamenilor și viața lor de zi cu zi. Cu excepția faptului că sunt un impuls fără energie, pugii sunt deopotrivă caldoi și loiali și își petrec cea mai mare parte din timpul lor alintându-se și distrându-se cu familiile lor. Un pug paceful poate fi o altfel de comoara pentru cei care au nevoie de respiro intelectual.

5. Chow Chow

Chow Chow-ul este singura rasă de câini care provine din China. Au un temperament independet, sunt trainabili si cool. Blana lor, în general închisa la culoare, este moale și osoasă, cu o burtă conservatoare și aspectul lor usor imperial. Sunt foarte atenți, independenti și își protejează constant familiile lor. Cu toate acestea, acest lucru s-ar putea să se schimbe dacă Chow Chow-ul se simte vreodată amenințat sau confuz.

6. Golden Doodle

Golden Doodle-ul a câștigat în ultimii ani o rasă populară. Acesti câini sunt genetic hibridizati în moduri originale, ținandu-se departe de batranii ridicați pentru a evita o igiena pulii sau băuturile grele. Golden Doodle-urile sunt destul de potrivite pentru oamenii care au un stil de viață activ și au nevoie de prieteni care se adaptează mai bine. Cu voința și energia lor, fac minuni când îşi împing limitele in alergare si sarituri, fiind perfecti pentru a se alatura familiilor lor în plimbări în natură și in alte aventuri.

7. Pastor German

Pastorul german este printre cele mai cunoscute rase de câini. Cu corpuri înalte și staturi verticale impozante, păstrează distanța și doresc să fie constant în mijlocul acțiunii. Ei sunt foarte puternici si prezinta o inima mare, loială și devotată. Pastorii germani sunt foarte potriviți pentru familiile care au pasiuni comune ca si vânătoarea și expedițiile in aer liber.