Vremea în Bârlad: Cum va fi vremea în orașul tău?

Vremea în Bârlad: Cum va fi vremea în orașul tău? Bârlad este un oraș situat în regiunea Moldovei, județul Vaslui, România. Orașul se află într-o zonă în care vremea și climatul pot fi destul de schimbătoare, oferind uneori unele condiții destul de neplăcute. Cu toate acestea, deși clima de pe acest teritoriu poate fi destul de schimbătoare, prognoza vremii este destul de pozitivă, cu numeroase zile insorite si cu o temperatură confortabilă.

Cu toate acestea, prognoza vremii în Bârlad variază în funcție de anotimp. În primăvara și toamna, temperatura medie zilnică se încadreaz// e în intervalul 15-20 grades Celsius, fiind câteva zile mai calde sau mai reci, în funcție de anotimp. În timpul verii, perioada de vară poate avea condiții de încălzire destul de excesivă, atingând temperatura medie de 25-27 de grade Celsius, cu temperaturi extreme înregistrate în anii prezenți de 45 de grade Celsius. Iarna, temperatura se menține într-o anumită scală între -5 și 8 grade Celsius.

Atunci când vorbim despre vremea în Bârlad, trebuie să ținem cont și de câteva aspecte, precum precipitațiile și viteza vântului. În ceea ce privește precipitațiile, vor fi destul de rare în perioada de iarnă, și rareori vor depăși 5-6mm. Totuși, în perioada de primăvară și vară se vor efectua mai des ploi, cu precipitații care ar putea ajunge chiar și la 70-80mm.

Viteza vântului este de obicei destul de scăzută, atingând undeva între 0 și 10 km/h. În anii prezenți, vitezele maxime s-au înregistrat în perioada de vară, ajungând la viteze destul de mari care pot depăși chiar și 15-20 km/h.

În mod specific, prognoza vremii în Bârlad pentru 2021 își va menține anumite constante, avându-se în vedere următoarele tendințe:

Primăvara:

 • Temperaturile se vor menține între 14 și 20 de grade Celsius.
 • Precipitațiile vor fi crescute în această perioadă, zilele fără ploi fiind și ele puțin mai frecvente.
 • Vitezele vântului vor fi relativ scăzute, înregistrând maxim 10-12 km/h.

Vara:

 • Temperaturile vor ajunge la un maxim de 27 de grade Celsius.
 • Precipitațiile vor fi mai dese, depășind de cele mai multe ori 50-60mm.
 • Vitezele vântului vor fi mai mari, ajungând la un maxim de 15-20km/h.

Toamna:

 • Temperaturile se vor încadra între 12 și 17 de grade Celsius.
 • Precipitațiile nu vor fi deosebit de frecvente, dar se vor înregistra cantități sub 10-15mm în această perioadă.
 • Viteza vântului se va menține la un nivel destul de scăzut, ajungând la maximum 10-12km/h.

Iarna:

 • Temperaturile vor fi destul de scăzute, rămânând între -4 și 8 grade Celsius.
 • Precipitațiile vor fi destul de rare, având o cantitate sub 5-6mm.
 • Vitezele vântului vor fi destul de scăzute, înregistrând maxim 8-10km/h.

Cu toate acestea, ținând cont de reactivitatea și schimbătoare a climatului orașului Bârlad, prognoza vremii poate fi destul de greu de efectuat. Pot exista situații în care prognoza pe termen scurt poate fi destul de greu de stabilit, de aceea trebuie să fiți atenți și să urmăriți zilnic prognoza vremii.

În concluzie, prognoza vremii în Bârlad se poate menține la cote destul de constante, cu temperaturi calde în perioada de vară și temperaturi scăzute în iarnă. Precipitațiile se înregistrează de obicei în toate anotimpurile, însă cele mai abundente sunt în primăvară și toamnă. Iar viteza vântului se încadrează în general între 0 și 10km/h, cu mici creșteri în sezonul cald.

Dacă doriți să vă aflați zilnic prognoza vremii pentru Bârlad, vă sfătuim să urmați site-urile de specialitate sau să verificați pe o foaie de vreme. Totuși, indiferent de prognoza vremii, trebuie să aveți un plan B pregătit pentru orice eventualitate neprevăzută. Acesta va asigura că veți avea activități și planuri de rezervă pe care să le puteți îndeplini în cazul în care vremea se schimbă.