Armin Nicoară: Povestea impresionantă a tânărului pianist român

Când îl privești pe Armin Nicoară, nu poți să te gândești că mâinile sale fluide au contribuit la unele dintre cele mai frumoase piese de muzică clasică de pe toate platformele de streaming din lume. Tânărul pianist român s-a dovedit a fi un artist și un compozitor remarcabil, iar povestea lui este una încântătoare.

Armin Nicolae a fost crescut în muzică de la o vârstă fragedă. A început să ia pian lecții la vârsta de 5 ani, și la vârsta de 7 ani a avut ocazia să studieze cu compozitorul român Andrei Partoș, care l-a învățat despre frumusețea și puterea muzicii clasice și l-a îndrumat să se dezvolte artisticește.

Toate aceste lecții au pregătit-o pe Armin să se înscrie la conservatorul din Viena, unde a câștigat primul premiu în cadrul concurrentului Președintelui Concursului de Muzică Clasică, și a luat parte la numeroase concerte importante precum Concertul Internațional de Muzică de la Budapesta.

Familia lui Armin ardea de mândrie pentru performanțele sale, și par academia sa s-a bucurat atunci când a început să lucreze la propriile sale piese. Scrierile sale au un sound absolut unic și se îmbină perfect cu talentul său de pianist, creând astfel poezii muzicale de minunat. La vârsta de doar 14 ani, Armin a lansat primul său album, “Journey to the Sun”.

Care Sunt Cele Mai Notabile Proiecte ale lui Armin Nicoară

Armin Nicoară nu a publicat doar primul album la 14 ani, dar a și primit câteva dintre cele mai înalte recunoașteri muzicale la nivel global. El a fost prima dată internațional remarcat în cadrul Festivalului Internațional de Muzică și Teatru al Europei, printr-o invitație de a juca cu Orchestra de Cameră Mediaș.

De asemenea, Armin a devenit invitat de onoare la Festivalul de Muzică Kloster Schontal în Bavaria, iar în perioada următoare a pregătit o suită de șapte piese îmbinând piese muzicale clasice și contemporane. Acest lucru l-a adus Arminui în centrul atenției, iar setul său de muzică a fost prezentat în lumea întreagă.

Apoi, a avut ocazia să creeze o partitură originală pentru filmul românesc “The Golden Ratio”, care a avut premiera la Marbella International Film Festival și a câștigat premiul pentru cea mai bună suita muzicii la Bologna Film Festival. În plus, muzica Arminului a fost prezentată pe toate posturile de radio din țară.

Producția Remarcabilă a lui Armin Nicoară

În ultimul deceniu, Armin a realizat o mulțime de producții impresionante cu oameni și într-o mulțime de contexte. A compus muzică originală pentru dans, teatru și film, iar numeroasele sale piese au fost apreciate la nivel internațional.

În urmă cu zece ani, Armin a pus în scenă un concerte spectaculoase la Teatrul Nottara din București, unde si-a prezentat repertoriul de muzică clasică și contemporană. De asemenea, a scris muzică pentru baletul “Love Letter” și a livrat muzică pentru unele dintre piesele până acum cele mai bine vândute jocuri video „Prince of Persia: Sands of Time” și „Assassin’s Creed”.

În acest moment, el colaborează cu câteva dintre cele mai bine cunoscute trupe din Europa pentru mixuri și remixuri. Acestea s-au bucurat de o mare popularitate în țară, iar în ultimele luni Armin a început să se pregătească pentru a lansa un nou album care va arăta și mai mult din talentul său.

Cum A Schimbat Muzica O viață: Armin Nicoară

Și dacă ai fi crezut că Armin va lăsa acestea în urmă pentru a-și aborda cariera universitară, vei fi surprins să afli că el a decis să își urmeze visul de a deveni un artist profesionist. La vârsta de 18 ani, Armin a denunțat facultatea și s-a apucat de promovarea producțiilor sale și de concerte.

Asta i-a adus adevărate beneficii sale. Armin avut atât de multe lucruri de mulțumit și de recunoscut pentru abilitățile și talentul sale din urmă cu mulți ani. El și-a făcut afacerile muzicale prosperând și, în același timp, a învățat ce înseamnă să fii muzician independent, dar și manager de sine.

Fiind de acord să lase universitatea în urmă, Armin Nicolasă și-a asumat mult mai mult decât o responsabilitate muzicală: el s-a angajat sa aibă grijă și sa se îngrijească de propria sa casă de discuri, pe care e l-a numit Luna.