Dieta Rina: Sfaturi și trucuri pentru a urma dieta Rina și a slăbi sănătos

Dieta cu numele Rina (cunoscută și sub denumirea de dieta disociată de 90 de zile) este o dietă bazată pe o alimentație sănătoasă și diverse principii alimentare și de stil de viață. Ne concentrăm pe consumul de alimente folositoare și după cum indică și numele, dieta ține pe tot timpul celor 90 de zile.

Alimentele prescrise sunt sănătoase ca-nceput, de obicei nu provoacă sațietate excesivă și influențează în mod pozitiv sănătate. Dacă vei ține cont de regulile prescrise dieta Rina îți va aduce multe rezultate nutritive și fizice.

Aici sunt câteva sfaturi și trucuri pentru cei care doresc să facă schimbări în stilul de viață prin dieta Rina și să slăbească sănătos:

  1. Respectați regulile și planificați

Ca regulă generală, trebuie să respectați regulile prescrise de Dieta Rina. Există reguli care produc schimbări semnificative asupra a ceea ce se mănâncă. În plus, fiecare zi din dieta Rina are propriul regim alimentar pe care trebuie să-l urmați. Planificarea și organizarea zilnică a meselor și a alimentelor sunt esențiale pentru reușita dietei voastre.

  1. Despre calorii

Pentru a fi eficientă, dieta Rina este reglată pe consumul unui număr limitat de calorii zilnic. Valoarea diferă în funcție de obiectivele voastre (de exemplu, dacă vreți să mențineți greutatea sau să slăbiți). Dar, în general, se recomandă un număr mic de calorii pe zi, urmat de o față de mese adaptate.

  1. Alimente recomandate

O bună parte din alimentele recomandate în cadrul dietei sunt alimente sănătoase. Aceasta presupune consumul aplicat al alimentelor bogate în fibre (cum ar fi pâinea graham, fulgii de porumb și fructele și legumele cu frunze verzi). De asemenea, dieta Rina promovează consumul de fructe datorită conținutului lor bogat în vitamine și minerale.

  1. Lista Alimentelor interzise

Există și alimente interzise în cadrul dietei. Acestea includ îndulcitorii artificiali, alcoolul și produsele de patiserie. De asemenea, carnea roșie, făina albă și produsele lactate cu conținut mare de grăsimi sunt și ele interzise în această dietă.

  1. Caracteristici ale unui meniu Rina

Un meniu Rina ar trebui să conțină cele 4 grupe de alimente principale: proteine (pește, pasăre, lactate cu conținut scăzut de grăsimi), carbohidrați (făină integrală, fructe și legume), grăsimi (ulei de măsline, semințe de floarea soarelui, nuci) prevăzute cu protide vegetale și carbohidrați etc.

  1. Reducerea aportului alimentar

O modalitate bună de a reduce aportul alimentar și a scădea în greutate în cadrul dietei Rina, este să limitați porțiile pe care le luați. Dacă vreți să mâncați mai puțin, ar trebui să vă asigurați că alegeți alimente nutritive și sănuțe și să reduceți cantitatea de alimente dăunătoare pe care le consumați.

  1. Alte trucuri de dietă

În plus față de limitarea aportului alimentar, mai există și alte trucuri pe care le puteți folosi pentru a urma dieta Rina și a slăbi sănătos. Încercați să nu mâncați între mese sau chiar să beți apă când simțiți nevoia să mâncați. Această strategie vă poate ajuta să vă controlați pofta de mâncare și să limitați aportul alimentar.

De asemenea, este preferabil să mâncați încet, în timp ce savurați, deoarece astfel alimentele vor fi digerate mai repede și veți simți satisfacerea mai repede. Puteți, de asemenea, încerca să faceți exerciții fizice zilnic, care vă pot ajuta să vă mențineți pe drumul către greutatea dorită.

  1. Adoptați un stil de viață sănătos

Încurajarea unui stil de viață sănătos și a unui regim alimentar sănătos este cheia când vine vorba de o dietă Rina. Unele sugestii pe care le puteți adopta ar fi limitarea aportului de produse alimentare dăunătoare (cum ar fi alimentele bogate în grăsimi, produsele din făină albă și alimentele procesate), evitarea totală a produselor de îndulcire artificială și alcoolului și adaptarea unei rutine de exerciții fizice regulate.